Nők a Tudományban Kiválósági Díj 2017

A Nők a Tudományban Egyesület, a Magyar Tudományos Akadémia szakmai közreműködésével és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság védnökségével meghirdeti a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat Agrártudományok / Műszaki Tudományok / Innovációs technológia tématerületeken.

Génmódosított növények az EU-ban? Véleménycikk a Nature Biotechnology folyóiratban

„Az Európai Uniónak a génmódosított (GM) növények kereskedelmi célú termesztésére vonatkozó döntéshozó folyamata nem képes betölteni szerepét. Az Európai Bizottság GM élelmiszer- és takarmánynövényekkel, valamint a környezeti kockázatokkal foglalkozó fellebbviteli bizottsága például 2017. március 27-i ülésén sem arról nem tudott dönteni, hogy engedélyezi három GM kukoricahibrid termesztését, sem arról, hogy elutasítja az erre vonatkozó kérelmet.

Elhunyt Mészáros János akadémikus, az Állatorvos-tudományi Intézet egykori igazgatója

Életének 91. évében, 2018. január 29-én elhunyt Mészáros János akadémikus. Személyében az állatorvosi mikrobiológia és járványtan manningeri iskolájának egyik legjelesebb képviselője, világszerte elismert tudományszervező, állatorvos-generációkat oktató, kutatókat nevelő és a gyakorlat igényeit is jól ismerő, hatékonyan segítő tudós szakember távozott el. Mészáros Tanár Úr 22 éven át volt az Állatorvos-tudományi Intézet igazgatója, aki sosem szakadt el tőlünk, tanácsaira, segítségére mindig számíthattunk. Emléke velünk marad.

Oldalak